Udostępnij
.vc_custom_1491733834790{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}.vc_custom_1491733840392{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska konkurs
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska
KL art design Centrum STOS Politechnika Gdańska

Centrum STOS

Multidyscyplinarne centrum przetwarzania danych

Ideą projektu K&L art design jest z jednej strony docenienie historii i tradycji jednej z najstarszych uczelni technicznych w Polsce, z drugiej strony podkreślenie dynamicznego rozwoju i nowoczesności uczelni. W ten sposób językiem architektury opowiadamy historię drogi jaką Politechnika Gdańska przebyła od 1904 roku do dziś. Obiekty wyższej uczelni technicznej powinny być awangardą nowoczesności i świadczyć o ciągłej ekspansji myśli, innowacyjnych rozwiązaniach i nowoczesności idei pracujących w jej murach ludzi.
W naszym projekcie staraliśmy się przede wszystkim zachować dominująca rolę Gmachu Głównego politechniki i nie spowodować wrażenia konkurencji. Według nas przyszły budynek STOS powinien być przede wszystkim lekki, czysty i elegancki. Powinien, tak jak technologia której ma służyć, wnieść świeży oddech w architekturę kampusu Politechniki Gdańskiej, być znakiem swoich czasów.
Projektując budynek STOS centrum informatycznego TASK kierowała nami jedna, prosta idea – ponadczasowość.

Koncepcja architektoniczno-urbanistycznej budynku Centrum STOS (Smart and Transdisciplinary knOwledge Services) wraz z rozwiązaniami technologicznymi oraz garażem podziemnym dla Centrum Informatycznego Trójmiejskiej Akademickiej Sieci Komputerowej, zlokalizowanego przy ul. Traugutta w Gdańsku.

  • Data : 2017
  • Klient : Politechnika Gdańska
  • Status : Praca konkursowa
  • Lokalizacja : Gdańsk
  • Pow. Użyt. : 8934 m kw.
  • /
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux