Biurowiec Dr. Oetkera

Projekt konkursowy budynku klasy A

Jedną z podstawowych idei K&L art design wyrażonych w tym projekcie było wyrażenie, poprzez język architektury, ciągłości istnienia firmy Dr Oetker w Gdańsku.
Celem projektu było pokazanie, że po 100 latach swojej działalności, Dr Oetker jest nowoczesną i innowacyjną firmą o silnej pozycji na rynku, a jej wizerunek budowany jest nie tylko wskaźnikami ekonomicznymi i jakością produktów.
Chcieliśmy, aby architektura i przestrzeń dookoła budynków właśnie o tym świadczyły.

Nasza koncepcja zakładała realizację bardzo prostego w formie i jednocześnie zaawansowanego technologicznie budynku, będącego w swoim architektonicznym wyrazie, dowodem na to, że jego właściciel jest na pozycji lidera w swojej branży.

  • Data : 2018
  • Klient : DR Oetker
  • Status : III nagroda w konkursie
  • Lokalizacja : Gdańsk
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux